Google dumpt bizar moeilijke sollicitatievragen.

Onlangs kwam ik een artikel tegen op internet:

Google dumpt bizar moeilijke sollicitatievragen

luidde de kop, en trok gelijk mijn aandacht. ‘Bizar moeilijke sollicitatievragen’, wat moet ik me daarbij voorstellen. Hoeveel golfballen passen er in een jumbojet?

Tsja, een hele hoop? De vraag die bij mij opborrelt: ‘Wat wil Google hiermee bereiken?’ Oftewel: wat is de achterliggende gedacht. Zoeken ze iemand die heel snel de inhoud van een jumbojet kan berekenen, of zoeken ze iemand die dit toevallig weet? Of willen ze juist iemand die precies kan redeneren hoe hij/zij te werk gaat bij het uitrekenen ervan? “Stel de inhoud van een jumbojet is x, en een golfbal is … etc.”

Wat bleek? Uit onderzoeken van Google bleek dat het geen resultaat opleverde. Vervolgens werd er onderzocht wie er goed was in het aannemen van goed personeel. Door de scores van de interviewer naast de prestaties van de sollicitant te leggen, bleek hier ook geen relatie tussen te zitten. Daarom denken ze bij Google nu het volgende: ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!’ Volgens Google is het beter om een consistent sollicitatiebeleid te hebben, dat in het gehele bedrijf verankerd is.

Voor de liefhebbers, die er niet genoeg van krijgen na deze twee artikelen, is er ook een boek verschenen: The Google Story (http://www.amazon.com/Google-Story-David-Vise/dp/0739321617)

Oost, O. (2013, 06 21). Google dumpt bizar moeilijke sollicitatievragen. Opgehaald van Das Kapital: http://daskapital.nl/2013/06/google_doe_maar_normaal_dan_do_1.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: